Wedstrijdzwemmen

Nadat je je zwemdiploma(’s) hebt behaald, krijgt je trainingen in het verder ontwikkelen van de zwemvaardigheden. Ook worden nieuwe zwemvaardigheden aangeleerd. Denk bijvoorbeeld aan de vlinderslag, rugcrawl en keerpunten. Daarnaast is zwemmen ontzettend goed voor de motoriek en het gebruik van alle spieren om conditioneel sterker te worden. Zodra je het niveau hebt bereikt om te mogen wedstrijdzwemmen, kun je in overleg met de trainster besluiten om hieraan mee te doen. Zo doe je mee aan de wedstrijden die voor jou het beste geschikt zijn en de meeste kans van slagen geven.

Trimgroep

Bij  trimclub van ZCM’86 kun je zwemmen om je conditie op peil te krijgen en te houden. Er is een trainster present, die de trainingen verzorgt. Daarnaast kan ook op eigen gelegenheid gezwommen worden. Stel, je wilt alleen maar 20 baantjes schoolslag zwemmen, dan kan dat. De trimclub is er voor iedereen. Een hele strakke leeftijdsgrens is er niet. Wel zijn het vaak zwemmers vanaf ongeveer 15 jaar. Er kan ook deelgenomen worden aan zwemwedstrijden.

Het gaat erom fit te worden en te blijven. En uiteraard de energie en het plezier die je ervan krijgt.

Aqua aerobic

Naast de trimclub heeft ZCM’86 een groep Aqua aerobics-zwemmers. Aqua aerobics is een energieke, inspannende en swingende trainingsvorm. Op de maat van de muziek doe je diverse oefeningen in zowel diep als ondiep water. De trainster geeft spierversterkende oefeningen, zodat je naast je spieren ook je uithoudingsvermogen traint. Overigens geldt hiervoor, dat bewegen en plezier voorop staat en dus iedereen beweegt op zijn of haar niveau.