Zwemvereniging ZCM'86 is een sportvereniging waar iedereen (zowel jong als oud) met plezier kan (leren)zwemmen. Naast het plezier in zwemmen, staan de kwaliteit en de veiligheid bij het beoefenen van de zwemsport bij onze Zwemvereniging hoog in het vaandel.

Disciplines

Je kan in ons zwembad, het D.G. van den Noortbad, leren zwemmen voor de erkende diploma's van het Nationaal Platform Zwembaden. Deze opleiding wordt niet door ZCM'86 verzorgd maar door een team van zeer deskundige zweminstructeurs van het D.G. van den Noortbad. Zij leiden op voor het zogenaamde Zwem-ABC.

Naast dat je bij onze zwemvereniging op een recreatieve wijze kunt zwemmen om jouw conditie en techniek te verbeteren, kun je vanaf een bepaald niveau gaan deelnemen aan wedstrijdzwemmen met een startvergunning.

Activiteiten

Brevetzwemmen, survivalzwemmen, clubkampioenschappen, Sinterklaasfeest, etcetera.

Zweminstructeur

De zwemlessen worden verzorgd door een gezellige groep vrijwillige zweminstructeurs die in hun vrije tijd opleidingen volgen en de eigen zwem- en lesvaardigheden onderhouden om zo de zwemmers nog beter les te kunnen geven.

Vrijwilligers

Daarnaast zijn er enthousiaste vrijwilligers die met veel inzet en plezier allerlei activiteiten organiseren.