Wees geen binky! ZwemSportief!

Iedereen die lid is van een zwemvereniging kent misschien wel een Binky in zijn directe omgeving. Iemand uit je team die altijd meer durft dan de rest, Zichzelf heel wat vindt, brutaal is of rotzooi maakt.

Hij vertoont onsportief gedrag, maakt rotzooi en verpest het plezier voor de rest. Maar hoe spreek je hem of haar daar op aan? Misschien ben je zelf ook wel eens een Binky!?

Samen werken aan een veiliger zwemsportklimaat

Het programma ‘Zwem sportief samen naar een veiliger sportklimaat’ zet zich de komende jaren in om gewenst gedrag in en rond de sport te stimuleren en ongewenst gedrag te voorkomen en aan te pakken. De KNZB lanceerde in 2012 dit programma. Inmiddels zijn al diverse zwemverenigingen aan de slag met het programma. Bijvoorbeeld door bezoeken van de theatervoorstelling ‘Wel Winnen hè’ of een verenigingstraject Sportief Coachen, Sportief Besturen of Besturen met een Visie. Maar we zien ook diverse eigen initiatieven.
Op deze manier zorgen we er samen voor dat we de zwemsport leuk en sportief houden.

Natuurlijk vinden we het ook belangrijk dat jeugd betrokken wordt bij het creëren van een veilig sportklimaat en leert wat sportiviteit en respect inhoudt.

Wees geen Binky, ZwemSportief!

Bron: website KNZB